7 Eylül 2011 Çarşamba

Sigulda!

01.09.2011

Bugun Riga'ya 53 km uzaklıkta ve Vizdzeme bölgesinde bulunan minik bir şehir Sigulda'ya gittim... Ama gercekten minik. Minik olması içinde bir şey barındırmadıgı anlamında gelmesin! Aksine eger huzur istiyorsanız ve dogayla basbasa kalmak istiyorsanız Sigulda bunun icin cok ideal bir yer:) Her yer yemyesil... Cok az yuksek bina var ve evler çok şirin... Eger macera arıyorsanız Tarzans diye bir macera parkuru var. Aynı zamanda Bungee Jumping de mevcut... denemek isteyene tabii ki biraz ürkütücü:)
Sigulda'ya Riga tren istasyonundan çok cüzzi bir miktara -yaklasık 2Lat - alacagınız biletle 1 saatte ulasabilirsiniz. Biz treni tercih ettik dönüşte ise otobüs. Sigulda'ya ilk indigimizde hava gayet guzeldi tam gezmek içindi diyebilirim. 
Orada bizi orada dogup büyümüş arkadaşlarımız karşıladı:) 
İlk olarak ufak bir kiliseye gittik.. İlk defa hayatımda bir kilisenin çan kulesine tırmandım. En üstten etraf cok guzel görünüyordu ama her yerin tahta olmasından kaynaklanan minik sinekler igrençti tek kelimeye igrenç..! :D


Burdan sonra Sigulda'nın yeni kalesine gittik.. 19.yy boyunca inşası süren Kale oldukça güzeldi. Kaleden baktıgınızda gördügünüz tek şey yeşillik.. Ve bu gercekten çok güzel...
Sigulda bana Karadenizden bir parçaymış gibi geldi açıkcası.... Daha sonra ise kendimize yemek yemek için bir yer bulduk. Geleneksel Letonya mutfagından başka bir şey bulmak tabii ki de hayal:)
Sigulda'da çokca elma agacı var, ve insanlar kendilerine fazl gelen elmaları kapılarının önüne sepetle koyuyorlar. Gidip alabilirsiniz! Aynı zamanda elmayı yedikten sonra çöpü nereye atacagım diye düşünmeyin çünkü elma çöplerini yiyen göl ve havuz kenarlarında bir sürü ördek var onların yakınına bir yere bırakmanız yeterli olacaktır.:)

Bu kaleden sonra yolunuz nereye düşşün istersiniz? Bizimkisi Sigulda'nın Tarzanları diye çevirip rezillik yaratacagım zorlu macera parkurlarının oldugu macera parkına düştü! Eger hava güzel olsaydı ve parkta cebelleşmeye halimiz olsaydıı, bi kaç sey deniyebilirdik:)
http://www.tarzans.lv/eng/Tarzan_eng.html
Bi anda bastıran yagmur yüzünden minicik cok tatlı bir kafeye doluştuk...Burada aynı zamanda isteyenler bungee jumping yapabiliyor. Kafe debu aktiviteyi gerceklestirmis olan insanların videolarını izledik, ve tamamen korkunçtu. Görmek istemezsiniz bence! çok isterseniz: http://www.bungee.lv/eng/

Yagumr dindikten sonra teleferikle(cable-car) ile siguldanın bir yakasından digerine gectik ve görüntü gercekten cok guzeldiii. Sadece yeşilliklerin içinden geçip gidiyorsunuz. Açıkcası bu tür araçlara karşı bir korkum olmuştur hep. O yüzden hiç binmemiştim bugüne kadar ama bu gereksiz bir korkuymuş, gerçekten güzel bir deneyimdi! Tavsiye ederim:)
http://www.tourism.sigulda.lv/public/eng/tour_sites/cable_car/
Güzel bir görüntüydü. Bu görüntünün daha da güzeli sonbaharda oluyormuş. Ağaçların yaprakları sadece sarı ve kırmızı tonlarda oluyormuş. Bunu hayal etmek bile insana rahatlık,dinginlik getiriyor. Gercekten sonbaharda da gitmek istiyorum!!


Bu turdan sonra bizde pek hal kalmamıstı. Zaten çok büyük bir yer olmadığı için gidecek yer de kalmamıstı. Dönüş için otobüsü tercih ettik ve trenke neredeyse aynı fiyattı-yanlıs hatırlamıyorsam 1.55Lt- Yolculuk daha da kısa sürer diye düşünmüştük ama neredeyse bir saati buldu. Herkes yorgundu ve otobüste minik bi uykuya daldık gittik. Hoşçakal Sigulda!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder